Wizz Air lansează patru rute noi din Iași, România

  • 01 August 2020 17:17
Wizz Air lansează patru rute noi din Iași, România

Wizz Air a operat sâmbătă primul zbor de la Barcelona la Iași, România, care va fi urmat de alte trei noi curse între Iași și Bari, Torino și Verona, începând cu 2 și 3 august, compania ajungând astfel la 20 de rute din capitala Moldovei spre zece 10 țări, informează Aferpres.

"Suntem încântați că ne extindem rețeaua de rute din Iași pentru a le oferi clienților noștri oportunități de călătorie rapide și sigure spre noi destinații populare din Spania și Italia. Considerăm că acest lucru va contribui la consolidarea legăturilor culturale și economice dintre Iași, Italia și Spania, și le va permite românilor să își viziteze familiile și prietenii mai ușor și mai des, datorită tarifelor noastre atractive. În timp ce suntem întotdeauna dornici să răspundem așteptărilor pasagerilor și să adăugăm noi destinații în rețeaua noastră, luăm, de asemenea, toate acțiunile necesare pentru confortul și starea lor de bine. Prin urmare, am implementat măsuri de protecție care le vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile", a declarat George Michalopoulos, Chief Commercial Officer pentru Wizz Air România.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a precizat că numărul pasagerilor care tranzitează aeroportul va crește, la fel și numărul curselor care sunt operate de aici, întrucât se află într-o permanentă negociere cu operatorii aerieni în vederea introducerii de noi destinații.

"Evenimentul de astăzi este o dovadă clară a faptului că Aeroportul Iași este un partener stabil și de încredere pentru compania Wizz Air, care operează de pe aeroportul nostru zboruri pe 20 de rute. Totodată, aducerea celei de-a treia aeronave în baza de la Iași arată că serviciile oferite de aeroportul nostru sunt în conformitate cu cerințele operatorilor, noi fiind într-un continuu proces de extindere și modernizare. Astfel, îmi exprim încrederea că odată ce vom depăși pandemia de Sars-Cov2, numărul pasagerilor care tranzitează aeroportul va crește, la fel și numărul curselor care sunt operate de aici, dat fiind că suntem într-o permanentă negociere cu operatorii pe subiectul introducerii de noi destinații", a afirmat Bulgariu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a apreciat că Aeroportul Iași este un obiectiv strategic în procesul de dezvoltare economică, turistică, culturală și educațională a orașului.

"Acesta este motivul pentru care am susținut în mod constant toate proiectele de investiții desfășurate la aerogara din inima Moldovei și am promovat regia în țară și peste hotare, în cadrul tuturor evenimentelor la care am luat parte. Faptul că locuitorii din Regiunea de Nord-Est sunt conectați de astăzi cu patru noi destinații solicitate de aceștia în repetate rânduri, mă bucură și am încredere că portofoliul destinațiilor operate de pe Aeroportul Iași va crește concomitent cu lucrările de extindere și modernizare demarate aici", a susținut Popa.

Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului, informează un comunicat al Wizz Air. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Pasagerii fără măști nu se pot îmbarca, dar le pot achiziționa prin intermediul pachetului igienic (1 recipient cu gel dezinfectant, două perechi de mănuși, două măști, șase șervețele dezinfectante).

Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al Wizz, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală. Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless.

Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

De asemenea, Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge WIZZ Flex la rezervare, ca măsură suplimentară de protecție. Astfel, pasagerii își pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și pot recupera 100% din tariful achitat inițial imediat, sub formă de credit, și pot schimba datele sau chiar rutele de oricâte ori doresc.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, operează o flotă de 126 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în anul financiar F20, care s-a încheiat pe 31 martie 2020. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău