Wizz Air lansează noi curse din Chișinău

  • 06 Octombrie 2016 16:07
Wizz Air lansează noi curse din Chișinău

Compania aeriană low-cost Wizz Air lansează noi curse de pe Aeroportul Internațional Chișinău, spre Berlin și Barcelona, de două ori pe săptămână.

Prețul unui bilet pornește de la 30 de euro într-o direcție. Anunțul a fost făcut de directorul comercial al companiei, George Michalopoulos, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Biletele sunt deja în vânzare și pot fi procurate online accesând pagina electronică Wizz Air.

Reprezentantul companiei aeriene a menționat că prin lansarea noilor curse Wizz Air va opera șapte curse din Moldova către patru țări, iar în 2017  numărul biletelor în vânzare va fi de 315 mii, adică în creștere cu 41% anual.

Operatorul aerian intenționează să deschidă o bază operațională la Aeroportul Internațional Chișinău și să angajeze 36 de membri ai echipajului din Republica Moldova. Baza operațională de la Chișinău va fi cea de-a 26-a pe care le are compania în 14 țări. George Michalopoulos a adăugat că vor fi operate modificări și la zborurile spre Veneția și Bolognia, operate până acum. Numărul acestora va fi majorat de la trei la patru și, respectiv, de la doi la trei săptămânal.

Directorul Aeroportului Internațional Chișinău, Petru Jardan, a spus că prin modernizarea aerogării și datorită investițiilor în infrastructură Aeroportul din Chișinău prezintă interes pentru companiile aeriene, iar prima care a dorit să deschidă o bază operațională în aeroport este compania Wizz Air. Pentru următorul an sunt prevăzute rute și frecvențe noi, ceea ce înseamnă doar beneficii pentru pasageri, iar concurența va duce la creșterea calității serviciilor prestate și la prețuri accesibile.

Viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Sergiu Bucataru, a menționat că Ministerul Transporturilor salută inițiativa operatorului aerian de a deschide o bază operațională pe teritoriul țării, deoarece această acțiune va aduce noi investiții în economia națională, la creare de noi locuri de muncă.

Wizz Air are o flotă de 73 de avioane, care operează mai mult de 450 de rute de la 26 de baze din diferite țări. Baza operațională din Chișinău va avea o aeronavă a companiei Wizz Air.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău