William Hague: Premierul Theresa May ar trebui să convoace alegeri anticipate pentru a putea gestiona Brexit-ul

  • 07 Martie 2017 12:36
William Hague: Premierul Theresa May ar trebui să convoace alegeri anticipate pentru a putea gestiona Brexit-ul

Premierul britanic Theresa May ar trebui să convoace alegeri anticipate pentru a putea gestiona ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), a estimat marți politicianul conservator britanic William Hague, fost ministru de externe în guvernul Cameron, transmite Reuters.

Într-un articol publicat de cotidianul The Telegraph, Hague a susținut că 'problemele apar' în următorii doi ani întrucât guvernul încearcă să pună în practică Brexit-ul și că șefa executivului de la Londra are nevoie de o majoritate mai solidă în Camera Comunelor, scrie AGERPRES.

''Avem un nou prim-ministru și un cabinet care se confruntă cu cele mai complexe provocări ale timpurilor moderne: negocierile pentru Brexit, administrația Trump, amenințarea naționaliștilor scoțieni și multe alte probleme. Nu este niciun dubiu că ei ar fi într-o poziție mai solidă pentru a trece cu succes țara prin aceste provocări dacă ar avea o majoritate mare și decisivă în Camera Comunelor și un nou mandat complet în față'', a spus fostul ministru de externe britanic.

William Hague a adăugat că liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, este 'cel mai puțin credibil lider' din istoria acestei formațiuni, pe care a dus-o în 'cea mai rea situație a sa începând din anii '30'.

Theresa May a afirmat clar că nu agreează ideea organizării unor alegeri anticipate întrucât ea crede că s-ar crea incertitudini suplimentare într-o perioadă în care Marea Britanie are nevoie de stabilitate.

Hague a precizat că, pentru a se putea organiza un scrutin, premierul May va trebui să abroge legea cu privire la mandatul fix al parlamentului, ceea ce înseamnă că alegerile pot avea loc o dată la cinci ani cu excepția cazurilor în care două treimi dintre parlamentari sunt de acord cu convocarea de alegeri sau în care legislativul votează o moțiune de cenzură.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău