Prognoza meteo pentru weekend: Va fi cald pentru această perioadă

  • 04 Noiembrie 2022 15:10
Prognoza meteo pentru weekend: Va fi cald pentru această perioadă

Ultima lună de toamnă treptat își intră în forțe și, după o perioadă relativ caldă pentru sezon, care se va menține și în acest sfârșit de săptămână, vremea se va răci.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în weekend și luni valorile termice vor indica pe întreg teritoriul țării vor fi de 13-18 grade Celsius, ziua, și 5-8 grade, noaptea. În următoarele zile se prevede cer variabil, fără precipitații.

Începând de marți, 8 noiembrie, timpul se va răci, iar mercurul termometrelor treptat va coborî cu 1-2 grade pe zi, ajungând astfel până la 15 grade de căldură. Noaptea, valorile termice vor scădea cu câteva grade, iar în nord vor ajunge până la un grad.

Totodată, meteorologii prognozează ceață slabă în orele nocturne și ale dimineții. Specialiștii SHS afirmă că, de regulă, numărul de zile cu precipitații în luna noiembrie pe teritoriul țării constituie în medie 10-13, cu ceață – 3-9, cu ghețuș – 1-2, cu viscol – mai puțin de o zi. Precipitațiile cad preponderent sub formă de ploaie. Noiembrie din acest an, deocamdată, se arată a fi generos și promite încă aproximativ o săptămână de vreme bună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău