Washingtonul ironizează mașina oferită cadou de Putin lui Kim Jong Un: „Sincer, nici măcar nu știam că există o mașină de lux rusească”

  • 22 Februarie 12:22
Washingtonul ironizează mașina oferită cadou de Putin lui Kim Jong Un: „Sincer, nici măcar nu știam că există o mașină de lux rusească”

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a ironizat miercuri mașina de fabricație rusească oferită de Vladimir Putin lui Kim Jong Un, sugerând că trebuie să fie de proastă calitate, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Sper că Kim a primit o garanție extinsă din partea producătorului”, a glumit un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, scrie G4Media.

„Sincer, nici măcar nu știam că există o mașină de lux rusească”, a mai glumit el.

Președintele rus i-a dăruit liderului nord-coreean o mașină, a informat marți presa de stat nord-coreeană, ca parte a unei mișcări de consolidare a legăturilor dintre cele două țări.

Lui Kim Jong Un „i s-a oferit o mașină fabricată în Rusia pentru uz personal de către Vladimir Vladimirovici Putin, președintele Federației Ruse”, a informat agenția de știri de stat KCNA.

Sora lui Kim, Yo Jong, a declarat că acest „cadou este o demonstrație clară a relației personale speciale dintre liderii celor două țări”, a adăugat agenția de știri nord-coreeană.

Modelul vehiculului nu a fost specificat în articol. Kim Jong Un este cunoscut pentru gustul său pentru mașinile de lux.

În timpul vizitei liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Putin l-a invitat să se plimbe pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidențiale Aurus Senat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău