Washingtonul întărește măsurile de securitate

  • 13 Ianuarie 2015 07:59
Washingtonul întărește măsurile de securitate

Secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, a anunțat luni întărirea măsurilor de securitate și de supraveghere în apropierea clădirilor guvernamentale și pe aeroporturi, după atentatele de la Paris, transmite Agerpres.

'Nu avem informații specifice și credibile cu privire la un atac de tipul celui comis la Paris, săptămâna trecută, care să fie planificat de organizații teroriste în țara noastră', a declarat Jeh Johnson într-un comunicat. O întărire a dispozitivelor de securitate 'este de la sine înțeleasă după atentatele de la Paris, Ottawa, Sydney și din alte locuri, precum și după recentele apeluri publice ale organizațiilor teroriste pentru comiterea de atentate împotriva unor ținte occidentale', a adăugat el.

Demnitarul american a informat despre întărirea măsurilor de securitate în jurul clădirilor guvernamentale din numeroase orașe ale țării, precum și intensificarea controalelor aleatorii ale pasagerilor și bagajelor pe aeroporturile americane. 'Nu vom ezita să facem mai mult dacă va fi necesar' pe aeroporturile de unde pleacă avioane cu destinația Statele Unite, a promis Jeh Johnson.

În așteptarea summitului pe tema extremismului violent din lume, organizat de Casa Albă pe 18 februarie, oficialul american a confirmat încă o dată 'continuarea eforturilor de parteneriat cu guvernele Franței și altor aliați cheie în materie de luptă împotriva terorismului, pentru a împărtăși informații cu privire la amenințările teroriste și suspiciunile împotriva unor persoane'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău