Washingtonul îndeamnă Parlamentul de la București să respingă propunerile legislative care ar slăbi statul de drept

  • 29 Noiembrie 2017 09:37
Washingtonul îndeamnă Parlamentul de la București să respingă propunerile legislative care ar slăbi statul de drept

Departamentul de Stat de la Washington a îndemnat Parlamentul de la București să respingă propunerile legislative care ar slăbi statul de drept și lupta împotriva corupției.

La această solicitare, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea au transmis ieri Statelor Unite să aibă încredere în Legislativul României care ar urmări să consolideze independența sistemului judiciar și să elimine influențele politice în funcționarea justiției, relatează Radio România Actualități.

În comunicat,  Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu susțin, că Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de poziția Departamentului de Stat.

Opoziția s-a distanțat însă imediat de poziția președinților celor două Camere și atrage atenția că aceasta nu este rezultatul unei dezbateri și a unui vot în Parlament.

Și tot ieri ambasadorul american Hans Klemm a făcut o nouă declarație în care a apreciat că poziția exprimată de Departamentul de Stat nu ar trebui să surprindă pe nimeni la București. Ea urmează preocupărilor exprimate de autoritățile de la Washinghton încă din vară, atunci când ministrul Justiției a propus măsurile de reformă a sistemului judiciar, a explicat ambasadorul Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău