Washingtonul îndeamnă Moscova să permită accesul medicilor ''independenți'' la Aleksei Navalnîi

  • 21 Aprilie 2021 08:37
Washingtonul îndeamnă Moscova să permită accesul medicilor ''independenți'' la Aleksei Navalnîi

Statele Unite au îndemnat marți Rusia să permită unor medici "independenți" să-l vadă "imediat" pe opozantul Aleksei Navalnîi și au avertizat din nou că va suporta "consecințe" dacă i se va întâmpla ceva în timpul detenției sale, notează AFP.

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, a subliniat că Washingtonul i-a "comunicat" Moscovei poziția sa "fără ambiguități", "public", dar și "prin alte canale".

"Deoarece sunt responsabili de deteriorarea sănătății lui, îi îndemnăm să permită imediat accesul medicilor independenți necesari", le-a spus Ned Price jurnaliștilor.

"Fără îndoială că vor exista consecințe" dacă i se întâmplă ceva opozantului rus aflat în detenție, a insistat el, reiterând avertismentul adresat duminică de Casa Albă.

"Cu siguranță, avem în vedere măsuri politice suplimentare și nu vom ezita să recurgem la ele, dacă se dovedește a fi în interesul nostru și în interesul drepturilor omului în Rusia, în legătură cu situația lui Aleksei Navalnîi", a spus adăugat Ned Price. El a reamintit că Statele Unite au impus deja sancțiuni în martie unor responsabili ruși în această privință.

Aleksei Navalnîi, aflat în greva foamei, este extrem de slăbit și îngrijit prost într-un spital pentru deținuții bolnavi de tuberculoză, s-au alarmat marți avocații săi care au cerut transferul lui la Moscova după ce l-au vizitat.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău