Washingtonul anunță o recompensă impresionantă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni

  • 23 Iulie 2020 08:26
Washingtonul anunță o recompensă impresionantă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni

SUA au anunțat miercuri că oferă două milioane de dolari ca recompensă pentru orice informație care ar duce la arestarea a doi ucraineni acuzați că ar fi vândut informații confidențiale după ce au piratat Comisia pentru valori mobiliare și schimb din SUA, potrivit AFP, citată de agerpres.

Artiom Viaceslavovici Radcenko și Oleksandr Vitalievici Ieremenko au fost inculpați în ianuarie 2019 în statul New Jersey pentru că ar fi sustras mai multe mii de fișiere informatice din calculatoarele Securities and Exchange Commission (SEC), între care rezultate trimestriale și anuale ale unor întreprinderi.

Potrivit Ministerului Justiției, ei ar fi vândut aceste informații înainte ca ele să devină publice.

"Criminalitatea cibernetică nu se supune și nici nu respectă legile niciunei țări", a afirmat într-un comunicat secretarul de stat american Mike Pompeo.

Departamentul de Stat oferă o recompensă de un milion de dolari pentru fiecare dintre ei în cadrul programului său de combatere a organizațiilor criminale transnaționale.

Este pentru prima oară când Secret Service, agenția însărcinat cu protecția președintelui și a altor demnitari și care oferă cealaltă jumătate a sumei, propune o recompensă pentru vreun cetățean străin urmărit în SUA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău