Washingtonul a criticat acapararea unor teritorii ucrainene de către Rusia

  • 01 Iunie 2022 14:16
Washingtonul a criticat acapararea unor teritorii ucrainene de către Rusia

Statele Unite vor furniza Ucrainei sisteme de rachete HIMARS pentru a întări poziția acesteia la viitoarele negocieri de pace cu Rusia. Președintele Joe Biden a spus că a primit asigurări de la autoritățile de la Kiev că aceste sisteme nu vor fi utilizate pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei, ci doar în scop defensiv. Washingtonul a criticat, totodată, acapararea unor teritorii ucrainene de către Rusia. 

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt Ned Price a spus, în conferința de presă de ieri, că la aproape 100 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina, Washingtonul este îngrijorat în legătură cu tentativele Rusiei de a instituționaliza controlul asupra unor părți ale teritoriului suveran al Ucrainei, în special asupra regiunii Herson.

Ned Price: Obiectivele inițiale ale Rusiei de a captura arii extinse din teritoriul ucrainean s-au dovedit un eșec total. Kremlinul consideră probabil că, anexând cu forța Herson, va asigura Rusiei o punte terestră spre Crimeea, în același timp cu o așa-numită victorie În încercarea de a justifica în fața audienței interne din Rusia faptul că mii de vieți au fost distruse de războiul lui Putin.

Ned Price a reamintit că o mare parte din pachetul de 40 de miliarde de dolari aprobat de Congresul Statelor Unite este destinat asistenței militare pentru Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău