Washington Post: O întâlnire SECRETĂ între un apropiat al lui Donald Trump și un oficial rus, în atenția FBI

  • 04 Aprilie 2017 12:57
Washington Post: O întâlnire SECRETĂ între un apropiat al lui Donald Trump și un oficial rus, în atenția FBI

O întâlnire secretă între Erik Prince, fondatorul firmei de securitate Blackwater, și un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a avut loc în ianuarie, în efortul de a stabili contacte neoficiale între Administrația Trump și Moscova, cazul fiind în atenția FBI, scrie The Washington Post.

Emiratele Arabe Unite au organizat o întâlnire secretă între Erik Prince, fondatorul firmei de securitate Blackwater, și un cetățean rus apropiat al președintelui Vladimir Putin, scopul fiind stabilirea unei linii paralele de comunicare între Moscova și Administrația Donald Trump.

Potrivit unor oficiali americani, europeni și din țări arabe citați de cotidianul The Washington Post, întrevederea a avut loc în Insulele Seychelles pe 11 ianuarie, cu nouă zile înainte de instalarea lui Donald Trump la Casa Albă. Deși agenda întreagă a reuniunii rămâne incertă, Emiratele Arabe Unite au fost de acord să organizeze întrevederea pentru a vedea dacă Rusia ar putea fi convinsă în sensul distanțării de cooperarea cu Iranul, mai ales în conflictul din Siria, un obiectiv al Administrației Donald Trump care probabil ar necesita concesii făcute Moscovei în privința sancțiunilor.

Chiar dacă Erik Prince nu avea rol oficial în echipa de tranziție sau în Administrația Trump, s-a prezentat ca fiind un emisar neoficial din partea noului președinte al Statelor Unite, explică oficialii citați, care nu l-au identificat pe apropiatul lui Vladimir Putin prezent la întrevedere, informează Mediafax.ro.

Erik Prince este un susținător activ al lui Donald Trump, el contribuind cu 250.000 de dolari la campania electorală a magnatului new-yorkez. Fondatorul controversatei companii de securitate Blackwater are legături strânse cu persoane din anturajul președintelui SUA, inclusiv cu Stephen K. Bannon, consilier prezidențial pentru Strategie politică. Sora lui Erik Prince, Betsy DeVos, este secretar al Educației în actuala Administrație de la Washington. Erik Prince a fost observat la biroul de tranziție al lui Donald Trump din New York în decembrie 2016.

Potrivit oficialilor americani citați, Biroul Federal de Investigații (FBI) a monitorizat întrevederea din Seychelles, în cadrul investigației privind presupusele ingerințe ale Rusiei în scrutinul prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016 și privind contacte între Moscova și apropiați ai lui Donald Trump. FBI a refuzat să comenteze informațiile apărute în cotidianul The Washington Post.

Președinția SUA și Erik Prince au negat informațiile despre reuniunea din Seychelles.

"Noi nu avem cunoștință de nicio întâlnire, iar Erik Prince nu a avut niciun rol în tranziția politică", susține Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Erik Prince nu a avut niciun rol în echipa de tranziție. Este o informație inventată. Întrevederea nu a avut nicio legătură cu președintele Trump. De ce așa-numita subfinanțată comunitate de informații supraveghează cetățeni americani când ar trebui să urmărească teroriști?", a reacționat un reprezentant al fondatorului companiei Blackwater.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău