Washington: George Lucas, printre laureații Centrului cultural Kennedy

  • 17 Iulie 2015 16:17
Washington: George Lucas, printre laureații Centrului cultural Kennedy

George Lucas se numără printre laureații Centrului cultural Kennedy din Washington, care decernează anual cele mai prestigioase premii culturale americane, informează vineri 20minutes.ch.

Creatorul seriei 'Star Wars' va primi premiul în cadrul unei gale ce va avea loc la centrul Kennedy în 6 decembrie, în prezența președintelui Barack Obama, chiar înaintea lansării - în 18 decembrie - a celui de-al șaptelea film din cadrul seriei SF.

Filmele lui George Lucas 'au îmbogățit lumea cu poveștile lor de aventuri epice', a spus într-un comunicat președintele centrului, David Rubenstein.

Cu prima peliculă în 1977, seria 'Star Wars' a marcat apariția unui nou gen de film popular de science-fiction, pionier în materie de efecte vizuale, domeniu în care s-a remarcat și Steven Spielberg.

În afara cineastului George Lucas, la gala din decembrie vor mai primi premii grupul rock Eagles, cunoscut pentru hitul 'Hotel California', actrița portoricană Rita Moreno, care a interpretat rolul Anitei în 'West Side Story' (1961), dirijorul japonez Seiji Ozawa, care a dirijat timp de 29 de ani orchestra simfonică din Boston, cântăreața și compozitoarea americană Carole King și actrița Cicely Tyson, remarcată în filmul 'Sounder' (1972).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău