Warren Buffet și-a vândut toate activele din companiile aeriene. „Nu vom finanța o companie despre care credem că va toca banii”

  • 03 Mai 2020 14:10
Warren Buffet și-a vândut toate activele din companiile aeriene. „Nu vom finanța o companie despre care credem că va toca banii”

Warren Buffet, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a vândut toate activele deținute în companii aeriene, între care Delta Air Lines și American Airlines. El spune că industria de aviație nu va aduce decât pierederi în viitor, scrie Digi24.ro

Warren Buffett, legendarul investitor american, avertizează că lumea s-a schimbat” pentru industria de aviație, din cauza crizei coronavirusului, potrivit The Guardian.

Investitorul deținea prin firma sa, Berkshire Hathaway, poziții importante în patru companii aeriene americane. Buffet avea o participație de 11% în Delta Air Lines, deținea câte 10% din acțiunile Southwest Airlines și American Airlines și 9% din United Airlines la finalul lui 2019.

Am scos banii din afacere, chiar cu prețul unei pierderi substanțiale. Nu vom finanța o companie despre care credem că va toca banii în viitor”, a declarat Buffet.

Acțiunile din întreaga lume se vor confrunta cu încă o săptămână toridă, în timp ce cazurile de infectare cu COVID-19 depășesc 3,5 milioane, iar numărul persoanelor decedate este în jur de 250. 000la nivel mondial.

Chiar dacă Banca Centrală și Guvernul au intervenit, bursele au fost afectate de răspândirea coronavirusului, de prăbușirea prețului petrolului și de amenințările lui Donald Trump de a relua războiul comercial cu China.

Perspectiva pare deosebit de sumbră pentru industria de aviație, care a fost afectată de blocarea traficului aerian, fapt care a generat concedieri în masă și chiar a adus unele companii în faliment.

Compania britanică FlyBe a intrat sub administrare în primele zile ale crizei, iar Virgin Atlantic a solicitat un credit de salvare de 500 de milioane de lire, pentru care Richard Branson era dispus să garanteze cu insula sa privată. British Airways și Ryanair au anunțat concedieri masive. Virgin Australia a intrat in faliment, iar Lufthansa a cerut Guvernului german să o salveze pentru a nu ajunge în același punct.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău