Wall Street Journal: Xi Jinping intenționează să vorbească cu Zelenski după vizita la Moscova

  • 13 Martie 17:17
Wall Street Journal: Xi Jinping intenționează să vorbească cu Zelenski după vizita la Moscova

Liderul chinez Xi Jinping intenționează să poarte discuții cu președintele Volodimir Zelenski pentru prima dată de la invazia Rusiei în Ucraina, relatează Wall Street Journal, citat de Sky News și g4media.ro.

Citând surse, WSJ a scris că apelul video va avea loc probabil după vizita planificată a lui Xi la Moscova săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin.

Xi Jinping ia în considerare, de asemenea, vizitarea altor țări europene după călătoria sa raportată în Rusia, afirmă ziarul.O întâlnire între liderul chinez și Zelenski ar fi un eveniment major și ar reflecta eforturile Beijingului de a încerca să pună capăt războiului.

China a fost în mod public neutră în ceea ce privește războiul, în timp ce s-a opus sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.În ultimele săptămâni s-a oferit în ultimele săptămâni să medieze pacea, o propunere întâmpinată cu scepticism în Occident.

Luna trecută, SUA au declarat că serviciile secrete americane credeau că China ia în considerare înarmarea Rusiei, ceea ce Beijingul a negat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:9,26 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău