Wagner încă există. Armenia are rapoarte privind prezența mercenarilor Wagner în țară și planificarea unei lovituri de stat

  • 15 Septembrie 2023 14:10
Wagner încă există. Armenia are rapoarte privind prezența mercenarilor Wagner în țară și planificarea unei lovituri de stat

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat miercuri că Serviciul Național de Securitate examinează rapoarte care susțin că un număr mare de membri ai grupului militar privat rus Wagner au sosit în țară, scrie defenseromania.ro.

Deputatul din Grupul parlamentar Hayastan, Agnessa Khamoyan, i-a cerut premierului să comenteze informațiile din presă conform cărora Serviciul de Securitate Națională caută luptători Wagner despre care se spune că ar fi sosit în țară.

"Agențiile armene de aplicare a legii trebuie să reacționeze la informațiile din presă. Din câte știu, acest raport a fost pe canalele Telegram și, în cadrul jurisdicției sale, Serviciul Național de Securitate verifică aceste informații. Nu este nimic neobișnuit aici", a spus premierul.

Ca răspuns la o întrebare legată de preocupările privind posibilitatea ca Rusia să organizeze o revoluție în Armenia, prim-ministrul a răspuns că numai poporul poate face o revoluție în Armenia și că poporul a făcut-o deja.

Pe de altă parte, Rusia a negat zvonurile răspândite pe rețelele de socializare potrivit c[rora aproximativ 3.000 de luptători Wagner au sosit în Armenia și plănuiesc să răstoarne guvernul cu susținători locali.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat într-un briefing de presă că aceste rapoarte sunt false.

Relațiile dintre Rusia și Armenia s-au deteriorat în ultima vreme. Ministerul rus de Externe a anunțat, vinerea trecută, chemarea la minister a ambasadorului armean la Moscova, Vagharshak Arutyunyan, din cauza "pașilor neprietenoși" ai Erevanului, precum ratificarea Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale, călătoria soției lui Pashinyan la Kiev, furnizarea de ajutor umanitar și efectuarea de manevre militare pe teritoriul armean cu participarea Statelor Unite".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău