Vulcanul Agung din Bali a expulzat o coloană de cenușă la 2.000 de metri înălțime

  • 02 Iulie 2018 14:31
Vulcanul Agung din Bali a expulzat o coloană de cenușă la 2.000 de metri înălțime

Vulcanul Agung din insula indoneziană Bali a expulzat luni o coloană de cenușă la o înălțime de 2.000 de metri în atmosferă, potrivit unui oficial, informează DPA.

Erupția a durat trei minute, iar cenușa nu reprezintă un pericol iminent pentru cursele aeriene, a spus Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor.

Mai multe erupții produse săptămâna trecută au determinat vineri închiderea aeroportului internațional din Bali pentru 12 ore.

Zona de pericol pe o rază de patru kilometri de craterul vulcanului este menținută în vigoare, iar gradul de alertă este cu o treaptă mai jos decât nivelul maxim.

Starea de alertă a fost ridicată la cel mai înalt nivel în data de 22 noiembrie când rezidenții din apropiere au fost evacuați după două zile de erupții. Nivelul a fost coborât la 10 februarie după ce vulcanul a înregistrat o reducere a activității.

Cele mai recente erupții devastatoare ale vulcanului cu înălțimea de 3.031 de metri au avut loc în 1963 și 1964 și au provocat moartea a circa 1.200 de persoane.

Indonezia, care numără cel mai mare număr de vulcani activi din lume, este situată în Cercul de foc al Pacificului, o zonă de coliziune a plăcilor tectonice și scenă a numeroase seisme și erupții vulcanice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău