Vucic: Serbia achiziționează armament, dar nu are nicio intenție de a ataca pe nimeni

  • 06 Noiembrie 2019 16:53
Vucic: Serbia achiziționează armament, dar nu are nicio intenție de a ataca pe nimeni

Serbia achiziționează exclusiv armament defensiv și nu va cumpăra arme care ar putea avea drept rezultat impunerea unor sancțiuni împotriva sa, a afirmat președintele sârb Aleksandar Vucic, care a precizat că țara sa nu are intenția de a ataca pe nimeni, transmite miercuri Tanjug, preluat de Agerpres.

''Serbia cumpără arme pentru că este o țară liberă, o țară mică înconjurată de state membre NATO, cu care noi dorim să avem relații bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele îl vor devora'', a declarat Vucic într-o emisiune difuzată marți seară de postul de televiziune public de la Belgrad.

Șeful statului sârb a explicat că nu va permite ca țara sa să fie atât de slabă ca în anii '90 și a adăugat că deciziile sale privind achiziționarea de armament se bazează pe fondurile de care dispune Serbia.

Întrebat dacă Serbia va achiziționa sisteme de rachete S-400, de fabricație rusească, Aleksandar Vucic a răspuns că aceasta este o armă fascinantă, dar pe care Belgradul nu intenționează să o cumpere întrucât nu dispune de bani suficienți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău