Vremea se schimbă: Meteorologii prognozează o săptămână rece

  • 16 Septembrie 2019 15:15
Vremea se schimbă: Meteorologii prognozează o săptămână rece

Toamna intră în forță, cu o scădere bruscă a temperaturilor, prognozată în această săptămână de meteorologi, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), „toamna de aur”, cu temperaturi generoase și soare, stabilită de la începutul lunii septembrie, va ceda din poziții, începând de marți, 17 septembrie, când valorile termice, în medie pe țară, vor coborî sub 25 de grade Celsius, ziua, și vor atinge 5 grade, noaptea.

Această tendință se va menține și în următoarele zile, iar vineri și sâmbătă, 20-21 septembrie, se așteaptă maxime zilnice de 18 grade, la sud, și 16 grade Celsius, la nord. Tot la nord, în aceste zile noaptea se așteaptă până la 3 grade de căldură. Vremea rece însă va fi determinată de cer variabil, cu soare, fie și "cu dinți", fără precipitații, cu excepția regiunii de nord, unde marți și miercuri sunt prognozate ploi ușoare, de scurtă durată.

Vremea din săptămâna curentă se înscrie în aprecierile specialiștilor SHS care afirmă că „din punct de vedere meteorologic, anotimpul de vară continuă în medie până la 12-23 septembrie, când temperatura medie zilnică trece prin valoarea de +15ºC în direcția scăderii ei”. Contactate de MOLDPRES, surse de la Serviciul Hidrometeorologic susțin că această răcire este ceva normal pentru sezon, iar zile călduroase încă vom avea în această toamnă.

Meteorologia populară, care spune că „un septembrie uscat ține iarna departe”,  confirmă acest fapt.

Totuși, medicii atenționează persoanele meteosensibile, mai ales cele cu maladii cronice, că o deviere bruscă termică în jur de zece grade le poate afecta starea de sănătate. Or, pentru a evita unele probleme în acest sens este bine ca acestea să fie mai prudente la regim și să respecte mai strict indicațiile obișnuite medicale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău