Vremea se răcește: meteorologii prognozează noaptea ger până la -3 grade Celsius

  • 30 Octombrie 2019 12:55
Vremea se răcește: meteorologii prognozează noaptea ger până la -3 grade Celsius

„Soare cu dinți” și ger până la trei grade prognozează pentru următoarele zile Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, vremea va semnaliza că suntem în sezonul rece și calendarul arată deja ultima lună de toamnă. Astfel, de joi până sâmbătă, valorile termice, în medie pe țară, vor fi determinate de maxime de 10 grade Celsius, ziua, și minus 3 grade, noaptea. Cel mai frig va fi, cum se obișnuiește, în regiunea de Nord.

Răcirea vremii va fi compensată de cer însorit care, conform SHS, va caracteriza a doua jumătate a săptămânii curente.

De duminică, 3 noiembrie, termometrele vor redeveni generoase, indicând până la 20 de grade Celsius. Această stare de lucruri se va menține și la începutul săptămânii următoare.

Luna noiembrie este ultima lună din an, când în șirul multianual de observații se înregistrează temperatură medie lunară pozitivă a aerului – aceasta constituie în teritoriu de la +2ºC la nord până la +5ºC  - la sud. Cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, când temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) și -3,3ºC (Briceni). Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) și +11,1ºС (Cahul).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău