Vremea rece și umedă a provocat polei pe drumuri

  • 05 Decembrie 2022 14:32
Vremea rece și umedă a provocat polei pe drumuri

Autoritățile din Chișinău au comunicat, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, 5 decembrie, că dispun de suficient material și tehnică pentru menținerea străzilor în condiții de bună circulație și că monitorizează zonele de risc, transmite Radio Chișinău.

Săptămâna trecută, inclusiv  în cursul nopții de duminică spre luni, pe străzile din capitală au fost împrăștiate circa 183 de tone de material antiderapant, pentru  combaterea poleiului, a anunțat șeful Direcției Transport și căi de Comunicație, Vitalie Mihalache. De asemenea, s-a intervenit în curțile blocurilor de locuit, dar și în suburbii.

„Am avut intervenții masive în noaptea de duminică spre luni, în special în ceea ce ține de combaterea poleiului. Au fost implicate 18 unități specializate din cadrul întreprinderii Exdrupo, dintre care 14 unități au ieșit la traseu pentru răspândirea materialului antiderapant. De asemenea, s-a aplicat material antiderapant în special pentru a combate poleiul în zonele de risc.  În decursul nopții trecute au fost aplicate 183,5 tone de material antiderapant - amestec de nisip și sare”, a declarat în cadrul ședinței, șeful Direcției Transport și căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban a comunicat că Exdrupo a procurat circa 10 mii de tone de material antiderapant, iar pentru Direcția locativ comunală au fost repartizate 1.300 de tone de antiderapant.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău