Vremea rece și ploioasă se menține în această săptămână în R.Moldova

  • 14 Iunie 2021 13:11
Vremea rece și ploioasă se menține în această săptămână în R.Moldova

În următoarea perioadă se așteaptă vreme în răcire și ploioasă, potrivit meteorologilor, ca urmare a unui ciclon. Centrul Hidrologic din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, anunță că în legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al râului Prut pe teritoriul Ucrainei, în intervalul 14-18 iunie creșterea nivelului apei cu până la 1,80 m pe sectorul satului Criva – orașul Costești, transmite Radio Chișinău.

Vremea rece și posomorâtă se menține în această săptămână în Republica Moldova. Se așteaptă temperaturi destul de scăzute pentru perioada în care ne aflăm, cu răcirea în continuare a vremii, spune șeful Direcției Prognozei Meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

”În următoarea perioadă, până la data de 21 iunie ne mai așteptăm la instabilitate atmosferică, respectiv în intervalul 15-19 iunie vom avea încă ploi cu descărcări electrice, și, fiindcă suntem sub influența unui ciclon, vom avea această instabilitate. Dacă vorbim din punct de vedere termic, situația este una puțin mai bună comparativ cu cea actuală. În următoarea perioadă ne așteptăm la valori de 11 și 16 grade pe timp de noapte, respectiv se apropie de valorile termice normale și același lucru se va întâmpla și pe timp de zi. Pentru marți, 15 iunie, ne așteptăm să avem valori termice între 22 și 27 de grade, respectiv pe cea mai mare parte a teritoriului vor fi temperaturi normale. Dar, în perioada 16-20 iunie ne așteptăm ca temperaturile ușor să scadă iarăși, fiindcă fiind sub această instabilitate, temperaturile vor fi între 20 și 25 grade Celsius, fiind ușor sub limita normală pentru această perioadă. După 20 și 21 iunie  temperaturile vor începe să crească. Ne așteptăm ca temperaturile să crească până la 28 de grade Celsius”.

Agricultorii din Ialoveni, raionul care a fost afectat destul de mult în urma grindinei de zilele trecute, mai ales cei care au culturi pe câmpul deschis, precum orz sau porumb, spun că se așteaptă la ce e mai rău anul acesta, dat fiind faptul că ploile nu mai contenesc.

”Ce putem face? Umbrela nu o putem ține, deja lăsăm la voia Domnului. Cum a fost anul trecut că a fost secetă și nu a fost protejat agricultorul, țăranul care are un hectar, dar pătura de jos care are câte un hectar, așa și a rămas, la voia sorții. Foarte greu. Așa este și anul acesta. Că o să ne protejeze, că o să ne dea... adică cum a fost anul trecut, cum a fost lăsat în izbeliște țăranul care e vai de capul lui, așa mergem înainte. Nu este schimbare. Și anul acesta și acei care or să mai vină, cred că tot așa va fi”.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile se așteaptă ploi însoțite de descărcări electrice.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău