Vremea de afară continuă să creeze dificultăți în trafic. Pe unele drumuri se circulă cu dificutate

  • 28 Decembrie 2021 08:14
Vremea de afară continuă să creeze dificultăți în trafic. Pe unele drumuri se circulă cu dificutate

Vremea de afară continuă să creeze dificultăți în trafic. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliție, pe traseele din țară drumuri blocate nu sunt, dar se mai circulă cu dificultate pe mai multe porțiuni de drum.

Pe parcursul nopții trecute 275 de muncitori, asistați de 323 de utilaje au presărat 2428 de tone de material antiderapant și au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, menționează sursa citată.

„În raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, deși a fost presărat material antiderapant, pe unele porțiuni de drum persistă ghețuș”, anunță Inspectoratul General de Poliție, care menționează că monitorizează situația și este gata să intervină în ajutor șoferilor.

IGP îndeamnă șoferii să circule cu prudență pentru a evita incidente neplăcute, să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanțuri antiderapante, lopată și sac cu nisip.

Poliția îndeamnă conducătorii auto să se asigure că automobilul este alimentat cu combustibil, că au telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță.

Amintim că în seara zilei de ieri, zeci de autocamioane au fost nevoite să staționeze pe traseele înzăpezite din întreaga țară. Dificultăți de circulație s-au constatat pe mai multe porțiuni de drum, unde au intervenit echipaje specializate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău