FOTO | Eveniment cultural caritabil pentru copii, organizat la Parlament

  • 05 Aprilie 20:00
FOTO | Eveniment cultural caritabil pentru copii, organizat la Parlament

Parlamentul a organizat un eveniment cultural caritabil pentru copiii și tinerii aflați în grija AO „Concordia. Proiecte sociale”. Astfel, copiii din Centrele de Plasament Concordia din Holercani și Nisporeni au avut oportunitatea să urmărească piesa „Micul Prinț”, jucată de actorii de la Teatrul „Alexei Mateevici” din capitală.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a susține Teatrul „Alexei Mateevici”. În prezent, actorii joacă în deplasare, pentru că edificiul este în renovare. Instituția parlamentară a acceptat să pună la dispoziția actorilor o sală, iar deputații și funcționarii Parlamentului au transformat evenimentul în unul caritabil, cumpărând bilete la spectacol pentru copiii de la Concordia.

Copiii și tinerii, mulți dintre ei fiind prima dată în Chișinău și în premieră la teatru, au avut ocazia să privească o poveste interesantă și sensibilă despre universul copilăriei, prietenie, dragoste și altruism. Piesa de teatru „Micul Prinț” a fost montată de regizorul Mihai Țărnă și inspirată din cunoscuta lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry.

05.04.2024 Eveniment cultural caritabil pentru copii, organizat la Parlament

Prezentă la spectacol, deputata Marcela Nistor, care este de profesie actriță, a afirmat că „Micul Prinț” este o poveste care trebuie privită ori de câte ori există ocazia. „Acest eveniment a fost o experiență inedită la Parlament și cel mai mult mă bucură faptul că publicul a rămas entuziasmat”, a adăugat deputata.

„Foarte mulți dintre copii nu au fost niciodată la Chișinău, dar încă să mai vadă un spectacol adevărat. Mulțumim că ați venit cu această inițiativă frumoasă de a face terapie prin artă. Suntem fericiți că acești copii au ocazia să vadă artă pură. Astfel de experiențe le vor stimula interesul pentru artă, implicare civică și îi vor ajuta să devină Oameni”, a menționat reprezentanta AO „Concordia. Proiecte Sociale”, Ana Barduc, specialistă în comunicare.

Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Internaționale a Teatrului, sărbătorită anual la 27 martie, precum și al marcării a 20 de ani ai asociației Concordia Moldova.

05.04.2024 Eveniment cultural caritabil pentru copii, organizat la Parlament

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău