Vrancea | 115 mii de stejari, plantați la Mărășești în memoria eroilor români căzuți în I-ul Război Mondial

  • 21 Aprilie 2018 23:11
Vrancea | 115 mii de stejari, plantați la Mărășești în memoria eroilor români căzuți în I-ul Război Mondial

115 mii de stejari au fost plantați sâmbătă în Parcul Memoriei Naționale "Stejarii României" din localitatea Mărășești, în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, în cadrul unui proiect coordonat de Consiliul Județean Vrancea, la care au participat peste 11.000 de voluntari.

"În aproximativ patru ore au fost plantați toți cei 115.000 de puieți de stejar pe o suprafață de 25 de hectare, fiecare stejar urmând să poarte numele unui erou care și-a jertfit viața pentru desăvârșirea Marii Uniri, pe care o sărbătorim în acest an", arată organizatorii, într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit acestora, printre participanți s-au numărat voluntari din întreaga țară și de peste Prut, care au venit la Mărășești cu "dorința de a onora memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, dar și de a lăsa generațiilor viitoare un monument viu: Parcul Memoriei Naționale". Printre aceștia s-au numărat și viceprim-ministru Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte și Centenar, Mihai Dan Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Marius Chirițoiu.

Atmosfera a fost întreținută de Filarmonica "George Enescu" din București, care a susținut un recital în aer liber, dar și de alți artiști, printre care și Adrian Daminescu.

Aceasta a fost cea de-a doua campanie de plantare în cadrul Parcul Memoriei Naționale de la Mărășești, după cea desfășurată pe 18 noiembrie 2017, când aproximativ 8.000 de voluntari au plantat 50.000 de puieți de stejari pe o suprafață de 10 hectare.

Conform sursei citate, până la sfârșitul anului 2018, în acest parc memorial, care se întinde pe o suprafață de 75 de hectare, vor fi plantați un număr total de 335.000 de stejari.

"În Primul Război Mondial, în luptele de la 1917, 335.000 de români au murit pentru ca noi să avem România de astăzi. De aceea, în numele lor și pentru eternitatea lor și pentru ca ei să fie o pildă permanentă pentru noi și pentru generațiile viitoare trebuie să desăvârșim această idee minunată", a declarat sâmbătă, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, citat în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău