Voucherul turistic nu va mai fi obligatoriu

  • 19 Februarie 2020 18:02
Voucherul turistic nu va mai fi obligatoriu

Documentele pe care sunt obligați să le completeze agenții economici din turism vor fi revăzute. Va fi exclus modelul-tip al contractului turistic, pentru o mai mare flexibilitate, și se va renunța la obligativitatea voucherului turistic, care este considerat depășit de timp și dublează informația din contractul de servicii turistice.

Prin alte modificări, aprobate astăzi de Guvern, turoperatorii nu vor mai fi obligați să perfecteze asigurările de călătorie, aceasta fiind funcția companiilor de asigurare la care urmează să se adreseze potențialii turiști, transmite IPN.

Angajații firmelor turistice nu vor mai fi obligați să dețină diplomă de studii în turism sau certificat de perfecționare profesională. Un set de modificări anulează obligativitatea clasificării după nivelul de confort a structurilor de primire turistică. Aceasta devine benevolă.  Dar clasificarea a rămas obligatorie pentru unitățile de alimentație publică din cadrul structurilor de cazare.

Proiectul conține și măsuri îndreptate spre contracararea concurenței neloiale în domeniul turismului, simplificarea procedurilor de înregistrare a caselor rurale.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău