Votul electronic în Parlament se amână din nou

  • 19 Noiembrie 2020 10:48
Votul electronic în Parlament se amână din nou

Alegerile prezidențiale 2020 s-au încheiat, scorurile s-au anunțat. În spatele cifrelor stau niște oameni care au ales un anume comportament, să meargă sau să nu meargă la vot, să se lase convinși de alții care merg la vot sau nu, să aleagă un candidat sau altul, să-și exprime întrun fel anume pozițiile, argumentele, sentimentele pe rețelele de socializare în postări, redistribuiri și comentarii.

În spatele acestor comprtamente stau niște convingeri și niște valori. Azi vă invit să privim dincolo de cifre și să încercăm să explicăm ce stă la baza comportamentului nostru politic în calitate de alegători și politicieni.

Ce spune despre noi felul în care am votat, dar și felul în care s-a desfășurat campania electorală? Ce spune despre noi tipul de politicieni pe care îi alegem și așteptările pe care le avem de la aceștia? Ce spune despre noi felul în care relaționăm cu autoritățile? Dar și cum ar arăta un comportament politic matur, conștient și responsabil? Povestim azi cu Vadim Pistrinciuc, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău