Votul asupra numelui Macedoniei, prevăzut pentru miezul nopții în Parlamentul de la Atena este amânat pentru după-amiază

  • 25 Ianuarie 2019 08:45
Votul asupra numelui Macedoniei, prevăzut pentru miezul nopții în Parlamentul de la Atena este amânat pentru după-amiază

Deputații greci au amânat pentru după-amiază votul istoric asupra noului nume al Macedoniei, prevăzut inițial să aibă loc în cursul nopții în Parlamentul de la Atena, față de care mai multe sute de adepți ai ”nu" și-au manifestat hotărârea de "a lupta până la capăt", relatează Agerpres.

Această amânare prelungește suspansul în disputa de aproape trei decenii dintre Grecia și mica țară vecină.

Mai multe persoane au participat ieri la manifestațiile din fața parlamentului de la Atena, în contextul dezbaterii acordului cu Macedonia. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, după ce, duminică, ciocnirile violente din Piața Syntagma au făcut 42 de răniți. 

Parlamentul de la Skopje a ratificat în urmă câteva săptămâni acordul greco-macedonean din 17 iunie, care a redenumit mica republică vecină din Balcani în "Republica Macedonia de Nord", dar pentru a intra în vigoare trebuie adoptat de legislativul elen.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău