Votat în prima lectură | Lucrătorii medicali care refuză să se vaccineze nu vor primi indemnizații în caz de infectare cu COVID-19

  • 21 Octombrie 2021 16:24
Votat în prima lectură | Lucrătorii medicali care refuză să se vaccineze nu vor primi indemnizații în caz de infectare cu COVID-19

Lucrătorii medicali și cei auxiliari din instituțiile medicale, care refuză să se vaccineze, nu vor primi indemnizațiile de 16.000 de lei în caz de infectare cu COVID-19 și de 100.000 în caz de deces, potrivit unor modificări legislative aprobate astăzi în prima lectură de Parlament.

„Noi nu pedepsim medicii care nu se vaccinează, doar nu le oferim acces la plățile îndemnizațiilor din contul tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Statul le-a oferit posibilitatea să se vaccineze gratuit. Ei nu se vaccinează și noi îi premiem?”, a declarat Ala Nemerenco.

Ea a precizat că 86% din totalul angajaților instituțiilor din sănătate publică sunt vaccinați cu ambele doze, iar măsura este și una de promovare a vaccinării. Totodată, ea a anunțat că săptămâna viitoare va fi organizată o campanie de promovare a vaccinării anti-COVID.

Ala Nemerenco a mai anunțat că Guvernul este în discuții cu Fondul de investiții din Rusia pentru a procura vaccinuri și din această țară.

Proiectul a fost votat în prima lectură cu 55 de voturi ale deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei ai Partidului Șor au votat împotrivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău