Votat în Parlament. Republica Moldova va achiziționa echipamente medicale moderne în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”

  • 16 Martie 17:59
Votat în Parlament. Republica Moldova va achiziționa echipamente medicale moderne în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”

Parlamentul a ratificat două amendamente la acordul între Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID), care prevăd actualizarea obiectivelor Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”. Acestea se vor axa pe reducerea riscurilor aferente bolilor non-transmisibile și infecțioase, inclusiv COVID-19, precum și pe sporirea eficienței serviciilor de sănătate prestate populației.

Urmare a modificărilor, Moldova va putea  achiziționa bunuri și servicii pentru renovarea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv construcția și repararea depozitelor. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale, inclusiv echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Totodată, amendamentele prevăd extinderea perioadei de implementare a proiectului – până la 31 martie 2024.

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” a fost ratificat la 21 mai 2020. Valoarea acestuia constituie circa 53 de milioane de euro și nu a fost modificată prin ratificarea amendamentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:7,2 m/s
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău