VOTAT | Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

  • 15 August 2019 18:59
VOTAT | Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații au acceptat cererea procurorului general interimar Dumitru Robu de a ridica imunitatea deputatului și liderului Partidului Șor, Ilan Șor.  De asemenea, deputații au votat  încuviințarea ridicării imunității, reținerea, percheziția și trimiterea în judecată a deputatului Ilan Șor.

Votul a avut loc după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit la ședința de astăzi a Legislativului și a cerut ridicarea imunității președintelui Partidului Șor.

Comisia juridică, numiri și imunități a acceptat cererea de ridicare a imunității deputatului Ilan Șor.

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov s-a arătat nemulțumit de această decizie. „ Ilan Șor nu deține imunitate pentru acțiunile care i se încriminează, pentru că în acea perioadă nu era deputat. Ilan Șor nu se ține de imunitate”, a mai adăugat Ulanov.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că procuratura deține probe concludente de implicare a lui Ilan Șor.

Mi-am propus ca sarcină primordială anumită examinarea cauzele penale ce se referă la fraudele bancare. Au fost administrate probe, ce indică că Ilan Șor a comis abuz de serviciu ca administrator al unei bănci în interesul unui grup criminal organizat. Procuratura Generală  dispune de probleme concludente în ceea ce privește implicarea lui Ilan Șor în acțiunile imputate. Investigarea lui Ilan Șor ar putea să ne ducă la complicii fraudei bancare”.

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp a spus că a așteptat mai multe acțiuni de la procurorul general.

„Am așteptat mai mult astăzi, dacă mai tărăgănăm o să pățim ca-n vorba cântecului: „iaca este, iaca noi”. Dvs ați văzut în dosar numele unor persoane care au luat credite, veți cere la pachet ridicarea imunității lor?”

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber i-a sugerat procurorului general interimar că primește indicații de la președintele Igor Dodon și de la ministrul de Interne, Andrei Năstase și că s-ar întâlni de mai multe ori cu aceștia.

Dumitru Robu a negat aceste acuzații. Procurorul general interimar a spus că atunci când va fi stabilită implicarea și altor deputați din Parlament va iniția și procedura de ridicare a imunității acestora. El a promis că îi va deferi justiției pe toți cei implicat în frauda bancară.

Menționăm că pe numele lui Ilan Șor este emis un mandat de arest în legătură cu traversarea ilegală a frontierei de stat și este dat în căutare națională și internațională.

El a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, iar dosarul se află la Curtea de Apel Cahul în urma recursului depus de avocați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
10 °C
cer fragmentat
Umiditate:39 %
Vint:1,5 m/s
Thu
6 °C
Fri
4 °C
Sat
4 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 19 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0986 -0.0309
USD 17.6421 -0.0075
RON 3.9935 -0.0121
UAH 0.7232 0.0011
RUB 0.2766 -0.0020
Arhivă Radio Chișinău