Votat de Parlament: Lucrările destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor beneficia de facilități fiscale și vamale

  • 21 Septembrie 2023 11:50
Votat de Parlament: Lucrările destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor beneficia de facilități fiscale și vamale

Lucrările și serviciile destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a votat în lectura a doua, la ședința de astăzi, 21 septembrie, inițiativa legislativă care aparține deputaților Boris Marcoci și Radu Marian. PROIECTUL a fost susținut de 59 de deputați, transmite Biroul de presă al legislativului.

Astfel, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată și de taxele vamale mărfurile, lucrările și serviciile care vor fi furnizate către SA „CET-Nord” și sunt destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II.

Proiectul „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II este realizat în baza Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 15 milioane de euro. Principala componentă investițională constă în instalarea punctelor termice individuale (PTI) în 166 de blocuri locative și construirea rețelelor termice cu distribuție pe orizontală și de alimentare cu apă caldă în 296 de blocuri locative din municipiul Bălți. Se estimează că circa 2/3 din consumatorii din municipiul Bălți vor beneficia de aceste servicii. Urmare a implementării proiectului, va fi reabilitat sistemul de apă caldă menajeră și se vor conecta consumatori noi, prin instalarea punctelor termice individuale. Odată cu creșterea sarcinii termice, urmează să scadă costurile de producere și tarifele pentru consumatori.

Impactul bugetar estimat, urmare a implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II, va constitui circa 60 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău