Vot final: Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale

  • 21 Septembrie 12:27
Vot final: Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale

Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor beneficia de facilități fiscale și vamale. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, cu 59 de voturi, un proiect de lege în aces sens, transmite Biroul de presă al Parlamentului.

Potrivit PROIECTULUI, livrările și importul de mărfuri și servicii destinate implementării programului respectiv vor fi scutite de TVA fără drept de deducere, de accize, de taxa vamală, de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale și de taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului. Modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale respective sunt stabilite de Guvern. „Scutirea de TVA va reduce costurile de finanțare a proiectelor implementate de autoritățile locale, ceea ce este deosebit de important în cazul localităților ale căror venituri proprii sunt limitate”, menționează autorii proiectului de lege, deputații PAS Radu Marian și Ina Coșeru.

Programul „Credite pentru conservarea energiei” este finanțat și implementat de Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO). Prin intermediul acestuia autoritățile din Republica Moldova obțin finanțare pentru proiecte de conservare a energiei pentru instituțiile publice – școli, grădinițe, spitale, centre sociale – și pentru proiecte de iluminat stradal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,14 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău