Vot cu banul | Guvernul aprobă susținerea financiară a unor categorii de cetățeni în perioada electorală

  • 19 Ianuarie 2019 09:33
Vot cu banul | Guvernul aprobă susținerea financiară a unor categorii de cetățeni în perioada electorală

Guvernul Republicii Moldova a aprobat vineri o hotărâre privind susținerea financiară pentru unele categorii de cetățeni, în perioada electorală, potrivit INFOTAG.

Astfel, 50 de mii de familii din țară vor primi lunar un ajutor pentru perioada rece a anului, în valoare de 350 de lei, notează sursa citată.

În prezent, de acest sprijin deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii.

Conform documentului aprobat de Cabinetul de Minișitri, la calcularea venitului acestor familii nu va mai fi luat în considerare suportul unic de 600 de lei, care se acordă în prezent pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale de stat sub 2000 de lei. Totodată, coeficientul de multiplicare, aplicat la stabilirea venitului lunar minim garantat care oferă dreptul de a beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului ar urma să fie majorat de la 1,6 la 1,95.

De asemenea, Guvernul a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice.

În total, peste 387 mii de lei vor fi repartizați pentru patru beneficiari.

Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de circa 7 milioane de lei, mai scrie INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău