Vor fi intensificate măsurile de pază a pădurilor împotriva incendiilor

  • 11 Martie 2019 15:25
Vor fi intensificate măsurile de pază a pădurilor împotriva incendiilor Moldpres

Agenția „Moldsilva” a anunțat astăzi că va intensifica măsurile de pază a fondului forestier național, în legătură cu temperaturile ridicate asociate cu vânt puternic, în stare să provoace incendii în pădure, transmite MOLDPRES.

„Odată cu sosirea primăverii, trebuie de avut în vedere fenomenele meteorologice sezoniere, determinate de  temperaturile ridicate și vânt puternic. Totodată, începerea lucrărilor agricole pe terenurile din apropierea fondului forestier, precum și faptul că tot mai mulți oameni aleg odihna în păduri, creează condiții extrem de periculoase pentru izbucnirea incendiilor în spațiul silvic”, indică surse de la „Moldsilva”.

În acest context, Agenția a stabilit și va aplica o serie de măsuri cu rolul de a preveni declanșarea incendiilor în păduri. Din acestea fac parte: patrularea intensivă a fondului forestier, în special în zonele și perioadele cu risc sporit, asigurarea măsurilor operative de stingere a focului și, respectiv, dotarea, completarea subdiviziunilor silvice cu mijloace antiincendiare necesare. De asemenea, entitățile „Moldsilva” vor fi pregătite pentru situații excepționale, astfel încât angajații să reacționeze adecvat la primă urgență etc.

Totodată, Agenția "Moldsilva" atenționează oamenii care se folosesc de pădure sau terenurile alăturate să fie responsabili, să se asigure că la plecare au lăsat în urma lor curățenie și focuri stinse. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

În Republica Moldova sunt peste 400 mii de hectare de pădure. Mare parte din acestea se află în gestiunea Agenției „Moldsilva”, iar restul sunt administrate de autoritățile locale și circa 3% se află în proprietate privată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău