Vor fi deschise conturi bancare pentru ca doritorii să poată dona bani pentru lupta cu răspândirea coronavirusului

  • 16 Martie 2020 16:45
Vor fi deschise conturi bancare pentru ca doritorii să poată dona bani pentru lupta cu răspândirea coronavirusului

Primăria Chișinău va deschide conturi bancare pentru ca doritorii să poată dona bani pentru lupta cu răspândirea coronavirusului.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat, luni, la un briefing de presă, primarul Ion Ceban, care a menționat că "mai mulți agenți economici vor să-și aducă aportul prin donare de finanțe și alimente pentru spitale, dar și cetățenii simpli". Primăria Municipiului Chișinău va deschide în acest sens conturi bancare pentru donații, iar banii donați "vor fi direcționați pentru procurarea de măști, mănuși, dezinfectanți, echipamente pentru protecție". Primăria va publica săptămânal rapoarte financiare despre cheltuirea banilor donați.

De asemenea, primarul a remarcat că Direcția generală asistență socială și sănătate "a creat o celulă de criză pentru a monitoriza situația beneficiarilor de asistență socială". Activitatea acesteia constă în informarea în masă a beneficiarilor de asistență socială despre măsurile de precauție privind prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 și monitorizarea zilnică a situației persoanelor în etate și persoanelor cu dezabilități, singuratice.

Primarul a spus că în cadrul campaniei de informare vor fi tipărite 200 mii de buclete informative și 40 mii de afișe și postere cu informații utile.

Ceban a menționat că, în legătură cu situația creată, ședința serviciilor operative, care se desfășoară în prima zi a săptămânii, a fost anulată.

"Aparatul primăriei, dar și angajații, inclusiv ai direcțiilor și întreprinderilor, vor lucra într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu. Cei care totuși trebuie să fie la serviciu vor fi echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă sunt instalate dozatoare cu dezinfectante", a spus el.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău