Von der Leyen: UE a pregătit Rusiei un pachet de sancțiuni 'robust' dacă va continua cu agresiunea la adresa Ucrainei

  • 04 Februarie 2022 10:44
Von der Leyen: UE a pregătit Rusiei un pachet de sancțiuni 'robust' dacă va continua cu agresiunea la adresa Ucrainei

Uniunea Europeană a pregătit pentru Rusia un pachet de sancțiuni "robust și cuprinzător" în cazul în care va continua cu agresiunea la adresa Ucrainei, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cotidianelor Handelsblatt și Les Echos, transmite vineri Reuters, citat de AGERPRES.

Aceste sancțiuni financiare și economice includ "limitarea accesului la capitalul străin" și "controlul exporturilor, în special de bunuri tehnice", a menționat ea.

Controversatul gazoduct Nord Stream 2 este vizat la rândul lui de pachetul de sancțiuni. O punere în funcțiune a acestuia depinde de "comportamentul Rusiei", a spus președinta CE.

"Bineînțeles, cei apropiați de (președintele rus Vladimir) Putin și de oligarhi ar putea fi afectați în mod semnificativ", a mai adăugat Von der Leyen.

Rusia, care a anexat în 2014 de la Ucraina peninsula Crimeea și îi susține pe separatiștii din estul acestei țări, a mobilizat circa 100.000 de trupe în apropiere de granița ucraineană, solicitând Occidentului garanții de securitate, inclusiv angajamentul că Ucraina nu va adera la NATO. Joi, Kremlinul a acuzat Washingtonul că ignoră apelurile sale la detensionare, a doua zi după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite aproape 3000 de militari suplimentari în Polonia și România, amintește Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău