Von der Leyen și Metsola se află în Israel în semn de solidaritate după atacurile Hamas: Teroarea nu va învinge. Trebuie să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare

  • 13 Octombrie 2023 16:11
Von der Leyen și Metsola se află în Israel în semn de solidaritate după atacurile Hamas: Teroarea nu va învinge. Trebuie să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au sosit vineri, cu puțin înainte de prânz, în Israel, pentru a-și exprima solidaritatea cu această țară în urma atacurilor teroriste comise sâmbătă de Hamas, transmite caleaeuropeana.ro.

Am sosit în Israel împreună cu președinta Parlamentului European pentru a ne exprima solidaritatea cu poporul israelian după teribilul atac terorist comis de Hamas”, a scris Von der Leyen pe rețeaua de socializare X. 

Ne aflăm aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care Israelul l-a suferit în ultimii ani. Teroarea nu va învinge. Contează modul în care răspundem. Putem și trebuie să oprim Hamas și să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare”, a declarat Metsola pe aceeași platformă.

Vizita în Israel a președinților a două dintre cele mai importante instituții ale UE are loc la șase zile după ce Hamas a efectuat un atac surpriză pe uscat, pe mare și pe calea aerului în Israel, care s-a soldat cu peste 1 300 de morți de la 7 octombrie – mai mulți decât în întreaga a doua Intifada – și 3 200 de răniți, potrivit Euronews.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, este așteptată în cursul zilei de vineri.

Vineri, Israelul a ordonat tuturor civililor să părăsească partea de nord a Fâșiei Gaza și orașul Gaza și să se mute în sudul enclavei în termen de 24 de ore.

În Israel, peste 1.300 de persoane au fost ucise, dintre care aproximativ 900 de civili, în timp ce cadavrele a 245 de soldați au fost identificate, potrivit autorităților.

De partea palestiniană, bilanțul bombardamentelor a crescut la cel puțin 1.500 de morți, inclusiv 500 de copii, potrivit autorităților din Gaza. La începutul săptămânii, Hamas a declarat că doi dintre oficialii săi au fost uciși în lovituri.

Alte sute de mii de persoane din Fâșia Gaza sunt acum strămutate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău