Von der Leyen cheamă UE la eforturi comune pentru a răspunde provocărilor ca digitalizarea, demografia, clima și securitatea

  • 30 August 2019 09:44
Von der Leyen cheamă UE la eforturi comune pentru a răspunde provocărilor ca digitalizarea, demografia, clima și securitatea

Viitoarea președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a chemat joi statele Uniunii Europene la eforturi comune în abordarea provocărilor cu care se confruntă blocul comunitar, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Aceste provocări se referă la digitalizare, modificări demografice, schimbări climatice și securitate, a punctat Ursula von der Leyen, care s-a aflat la Sofia în cadrul consultărilor cu statele UE înainte de a supune Parlamentului European componența Comisiei pe care o va conduce.

Într-o declarație pentru presă înaintea întrevederii cu premierul bulgar Boiko Borisov, Ursula Von der Leyen a apreciat ca necesar un nou început în ce privește abordarea migrației.

La rândul său, Borisov a lăudat cooperarea cu statul vecin Turcia și acțiunile pazei de frontieră bulgare și ale agenției europene Frontex pentru a preveni migrația ilegală.

Potrivit lui Borisov, domeniul principal pe care se va axa interesul Bulgariei în viitoarea Comisie Europeană va fi cel al securității cibernetice.

De altfel, guvernul bulgar a nominalizat-o pe Mariya Gabriel, actualul comisar european pentru piața digitală, să facă parte și din viitorul executiv comunitar, care va intra în funcție la 1 noiembrie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău