Vom fi filmați de fiecare dată când vom schimba bani. BNM vrea să impună reguli noi unităților de schimb valutar

  • 06 Februarie 2018 15:03
Vom fi filmați de fiecare dată când vom schimba bani. BNM vrea să impună reguli noi unităților de schimb valutar

Unitățile de schimb valutar vor fi obligate să asigure supravegherea și înregistrarea video a activității de schimb valutar în numerar cu persoane fizice, pe toată durata programului de lucru în regim real al timpului.

Potrivit unui proiect de lege, prezentat pentru consultări publice de Banca Națională a Moldovei, înregistrările video se vor realiza la fiecare ghișeu la care se efectuează operațiuni de schimb valutar în numerar cu persoane fizice, pe zile. Acestea trebuie să înregistreze cel puțin data, ora și minutele fiecărei operațiuni de schimb valutar, precum și să permită vizualizarea casierului și a persoanei care efectuează operațiunea de schimb valutar, precizează BizLaw.md

Proiectul mai prevede că înregistrările video ale unității de schimb valutar trebuie să fie păstrate, în formă digitală și în condiții de securitate, cel puțin 10 zile calendaristice și să fie prezentate pentru verificare la solicitarea organelor de control valutar.

În preajma fiecărei camere de supraveghere video, urmează a fi afișat un semn/pictogramă adecvată care să conțină o imagine reprezentativă capabilă să semnaleze clar existența acestor camere, conform modelului prevăzut de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Banca Națională a Moldovei își rezervă dreptul să stabilească cerințe suplimentare referitoare la supravegherea și înregistrarea video a activității de schimb valutar.

În caz de defecțiune tehnică a sistemului de supraveghere și înregistrare video a activității de schimb valutar sau în caz de alte incidente care au făcut imposibilă supravegherea și înregistrarea video, unitatea de schimb valutar este obligată să înregistreze aceste cazuri într-un registru special.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău