Voluntari din toată țara sunt îndemnați să participe la „Ziua Faptelor Bune”

  • 09 Martie 2021 17:46
Voluntari din toată țara sunt îndemnați să participe la „Ziua Faptelor Bune”

În data de 11 aprilie, în Republica Moldova se desfășoară „Ziua Faptelor Bune”. Este a șasea oară când Centrul Republican al Voluntarilor se alătură mișcării mondiale „Good Deeds Day”, care reunește reprezentanți din peste 108 țări, transmite IPN.

Irina Gheorghelaș, managerul proiectului din Republica Moldova, a menționat că, din 2016, peste 7300 de voluntari au luat parte la „ Ziua Faptelor Bune ”, în cadrul a 355 de acțiuni de voluntariat, în 37 de localități ale țării.

Activitățile de voluntariat trebuie să răspundă nevoilor societății și/sau ale orașului. De exemplu, în această zi, voluntarii pot curăța parcuri sau planta copaci, pot acorda ajutor în centrele de adăpost pentru animale, pot aduna și distribui colete cu produse alimentare persoanelor nevoiașe, pot desfășura activități educaționale pentru copiii din grupuri de risc, pot oferi asistență umanitară și socială în legătură cu situația epidemiologică COVID-19, a precizat Irina Gheorghelaș.

Persoanele care vor să se implice se pot înregistra pe site-ul www.rvc.md , până pe 28 martie. Pentru organizații comerciale, necomerciale, care vor să desfășoare activități de voluntariat, înscrierile au loc până pe 21 martie, pe același site.

„Ziua Faptelor Bune” a fost organizată pentru prima data în lume în 2007, de către femeia de afaceri și filantropa israeliană, de origine americană, Shari Arison și organizația necomercială „Ruach Tova”, care era parte a fondului „The Ted Arison”. În 2007, la „Ziua Faptelor Bune” au participat circa 7000 de voluntari din Israel, iar în 2019 a atins un record – 3,9 mln de voluntari au desfășurat 23 de mii de proiecte, în 108 state ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău