Voltaj va reprezenta România la Eurovision

  • 09 Martie 2015 08:36
Voltaj va reprezenta România la Eurovision

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa 'De la capăt', transmite Agerpres.

Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin sms, au contat în proporție de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș - expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România - președintele juriului.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului. 'Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace', a spus artista, în timp ce spectatorii și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu 'De la capăt', Băieții -'Dragoste în lanțuri', Tudor Turcu - 'Save Us', Aurelian Temișan feat. Alexa - 'Chica latina', Rodica Aculova - 'My Light', Blue Noise - 'Love Won't Run Away', Ovidiu Anton - 'Still Alive', Lara Lee - 'Superman', Super Trooper - 'Secret Place', Luminița Anghel - 'A Million Stars', Cristina Vasiu - 'Nowhere' și CEJ - 'We Were in Love'.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat România la Eurovision anul trecut, alături de Paula Seling. 'Este cea mai frumoasă scenă pe care am urcat în România la Eurovision', a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău