Volodin a cerut să se sisteze livrările de gaze rusești către țările neprietenoase

  • 27 Aprilie 2022 13:38
Volodin a cerut să se sisteze livrările de gaze rusești către țările neprietenoase

Bulgaria contează pe aprovizionarea cu gaze din UE în schimbul gazelor rusești. Livrările de gaze rusești ar trebui suspendate nu numai către Bulgaria și Polonia, ci și către alte țări neprietenoase, a declarat președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, scrie Rador.

"Gazprom a suspendat complet livrările de gaze către Bulgaria și Polonia. Același lucru ar trebui făcut și față de alte țări care sunt neprietenoase", a scris Volodin miercuri pe canalul său de Telegram. El a menționat că aceasta este ''o decizie corectă, pe care deputații Dumei de Stat o susțin''.

Potrivit lui Volodin, Bulgaria și Polonia au avut ocazia să profite de propunerea președintelui Federației Ruse de a plăti gazele naturale în ruble. "Mecanismul a fost stabilit. Liderii acestor țări nu au dorit. Să le explice cetățenilor lor cum vor ieși din această situație și de ale căror interese au ținut cont atunci când au luat o astfel de decizie", a spus președintele Dumei de Stat. Miercuri dimineață, Gazprom a suspendat complet livrările de gaze către Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia), din cauza refuzului lor de a efectua plățile în ruble.

La sfârșitul lunii, pe 26 aprilie, Gazprom Export nu a primit plățile în ruble pentru livrările de gaze pentru luna aprilie de la aceste companii, în conformitate cu Decretul președintelui Federației Ruse nr. 172 din 31 martie 2022. Plățile pentru gazele furnizate trebuie efectuate în ruble, folosind noi forme de plată despre care părțile au fost informate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău