Volodimir Zelensky, despre riscurile din partea regiunii transnistrene: Vom răspunde corespunzător

  • 28 Iunie 2022 10:18
Volodimir Zelensky, despre riscurile din partea regiunii transnistrene: Vom răspunde corespunzător

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, spune că a discutat la întrevederea de la Kiev cu președinta Maia Sandu despre riscurile unor eventuale atacuri din partea regiunii transnistrene asupra Ucrainei. Potrivit lui, Ucraina va reacționa corespunzător în cazul unor riscuri, transmite IPN.

Volodimyi Zelenski spune că, dacă din partea Tiraspolului ar exista anumite acțiuni de acest fel, ar fi o greșeală globală. Oficialul spune că există unele semnale și acestea nu sunt plăcute. „Cei care se află în regiunea transnistreană, teritoriu ocupat temporar, trebuie să cunoască faptul că nu va fi o lovitură pentru noi, dar o palmă, la care noi vom răspunde cu o adevărată lovitură”, a notat președintele ucrainean.

Potrivit lui, întâi de toate, toți trebuie să depună eforturi pentru a nu admite o destabilizare în regiune. Au existat lovituri de rachete din direcția Belarusului, spune Volodymyr Zelensky, și de asta nu o dată s-a adresat poporului belarus, care le este prieten ucrainenilor și care nu susține războiul împotriva Ucrainei. În opinia sa, în spatele unor astfel de cazuri stă Federația Rusă și de asta Ucraina va reacționa corespunzător în cazul unor riscuri.

Declarațiile au fost făcute la conferința de presă susținută împreună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a mers în Ucraina la invitația președintelui Volodymyr Zelensky. Președinția de la Chișinău nu precizează în ce perioadă șefa statului se va afla în țara vecină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău