Volodimir Zelenski va vizita România, spune premierul Ucrainei, fără a da mai multe detalii

  • 19 August 2023 15:40
Volodimir Zelenski va vizita România, spune premierul Ucrainei, fără a da mai multe detalii

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, aflat vineri în vizită la București, a anunțat că președintele Volodimir Zelenski va veni în România, dar fără să ofere mai multe detalii.

Cred ca președintele Zelenski va veni în România, nu pot spune data, dar știu ca o va face”, a declarat la Digi24 Denîs Șmîhal, transmite Hotnews.

Vizita premierului ucrainean vine la câteva luni după vizitele ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și a ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, din luna aprilie.

​Președintele Volodimir Zelenski a fost în iunie în Republica Moldova pentru un summit al liderilor europeni cu o puternică valoare simbolică în contextul războiului pornit de Vladimir Putin.

47 de șefi de stat și guvern din Europa și lideri ai UE s-au reunit atunci în Republica Moldova, la Bulboaca, la câțiva zeci de kilometri de Ucraina.

Cu aceasta ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au transmis o declarație comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău