Volodimir Zelenski: Ultimele atacuri rusești în Ucraina „apropie” Moscova „de eșec și de pedeapsă”

  • 28 Aprilie 11:25
Volodimir Zelenski: Ultimele atacuri rusești în Ucraina „apropie” Moscova „de eșec și de pedeapsă”

Atacurile rusești nocturne în Ucraina „apropie" Moscova „de eșec și de pedeapsă", a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski, solicitând „o ripostă" din partea lumii, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Fiecare atac, fiecare act pervers împotriva țării noastre și împotriva poporului nostru apropie statul terorist de eșec și de pedeapsă", a postat Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Teroarea rusă trebuie să obțină o ripostă justă din partea Ucrainei și a lumii. Și se va întâmpla", a promis el.

Forțele ruse au atacat în noaptea de joi spre vineri mai multe orașe ucrainene, provocând moartea a cel puțin douăsprezece persoane în cel mai mare atac cu rachete din ultimele două luni, potrivit Reuters și AFP.

În orașul Uman din centrul țării, cel puțin zece oameni au fost uciși și 17 răniți după ce o rachetă a lovit un bloc de locuințe, a declarat ministrul de interne Igor Klimenko.

În orașul Dnipro din sudul țării, o rachetă a lovit o casă, provocând moartea unui copil de 2 ani și a unei femei de 31 de ani, a declarat guvernatorul local Serhii Lisak. Alte trei persoane au fost rănite în atac.

Ulterior, armata ucraineană a anunțat că a doborât 21 dintre cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia vineri dimineață. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău