Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii și a afirmat că țara sa „nu datorează nimic nimănui și nu va da nimic nimănui”

  • 22 Februarie 2022 08:00
Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii și a afirmat că țara sa „nu datorează nimic nimănui și nu va da nimic nimănui”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat națiunii și a afirmat că țara sa „nu datorează nimic nimănui și nu va da nimic nimănui”. „Suntem pe pământul nostru natal, nu ne temen de nimic și de nimeni, nu datorăm nimic nimănui și nu vom da nimic nimănui, și credem în asta”, a declarat Volodimir Zelenski, care a precizat că acțiunea Rusiei reprezintă o încălcare a „integrității naționale și a suveranității Ucrainei”.

Granițele internaționale ale Ucrainei vor rămâne așa cum sunt, în ciuda declarațiilor și amenințărilor Rusiei, a mai spus președintele Zelenski și a adăugat că Ucraina contează pe „pașii clari și eficienți” ai susținătorilor săi internaționali. Ucraina a inițiat o reuniune de urgență în Format Normandia, care include Germania, Rusia, Ucraina și Franța, a anunțat președintele ucrainean.

Ucraina dorește pacea, deși s-a pregătit „de mult” pentru un act de agresiune din partea Rusiei, a subliniat Volodimir Zeleneski în discursul său.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că următoarele acțiuni ale Rusiei „vor depinde de modul în care reacționează lumea. Rusia nu trebuie să se îndoiască că lumea va face ceea ce trebuie să facă cu privire la sancțiuni”, se arată în mesajul ministrului Kuleba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău