VIDEO | Volodimir Zelenski: Rușii au bombardat cu rachete Kalibr orașul Nicolaev

  • 27 Aprilie 2023 10:45
VIDEO | Volodimir Zelenski: Rușii au bombardat cu rachete Kalibr orașul Nicolaev

Rușii au bombardat noaptea trecută, 27 aprilie, cu rachete Kalibr lansate de la Marea Neagră orașul Nicolaev. În urma atacului, o persoană a murit și alte 23 au fost rănite, inclusiv un copil, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, într-o postare pe Facebook.

„Invadatorul nu încetează niciodată să dovedească că principalul scop al acestui război este teroarea și distrugerea ucrainenilor și a tot ce este ucrainean”, a reacționat acesta.

„În jurul orei 01:00, locuitorii din Nikolaiev au auzit patru explozii puternice”, a declarat primarul orașului, Oleksandr Senkevich, pe Telegram, scrie digi24.ro.

„Știm deja că una dintre rachete a lovit o clădire înaltă. Un altul a lovit o casă individuală. El a adăugat că unele case din oraș au rămas fără electricitate.

„Până acum, știm despre 15 răniți și un mort”, a declarat Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale. Atât Kim, cât și șeful poliției regionale au spus că un bloc de apartamente a fost lovit.

Nikolaev este situat la Marea Neagră, la aproximativ 170 de kilometri de Crimeea, anexată de Moscova în 2014. Forțele ruse l-au vizat frecvent de când și-au început invadarea Ucrainei în februarie 2022.Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău