Volodimir Zelenski promite să se implice personal în readucerea în Ucraina a lui Saakașvili

  • 03 Octombrie 2021 14:23
Volodimir Zelenski promite să se implice personal în readucerea în Ucraina a lui Saakașvili

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica aceasta că se va implica personal în readucerea în Ucraina a fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, aflat în prezent într-o închisoare în Georgia, dat fiind că fostul lider de la Tbilisi deține pașaport ucrainean, transmite Reuters, citat AGERPRES.

Saakașvili a fost arestat vineri în Georgia după ce politicianul de opoziție s-a întors în țara natală deși risca să fie închis și a chemat la proteste postelectorale de stradă în acest weekend.

"Ca președinte al Ucrainei, sunt constant implicat în readucerea (în țară) a cetățenilor ucraineni prin diverse posibilități pe care le am. Domnul Saakașvili este cetățean ucrainean, așa că acest lucru i se aplică și lui", a spus Zelenski.

Ministerul de Externe al Ucrainei, guvernul și ambasada sa din Georgia sunt toate implicate în abordarea cazului Saakașvili, a adăugat Zelenski.

Saakașvili, care trăia în Ucraina și a fost condamnat în contumacie în Georgia în 2018, anunțase că va reveni în țara natală pentru alegerile locale de sâmbătă pentru a ajuta la "salvarea țării". La scurt timp după aceea, Saakașvili a fost arestat, avocatul său denunțând măsura drept o "detenție politică". Într-o scrisoare publicată sâmbătă de avocatul său, Saakașvili a pus arestul pe seama verdictelor false impuse de președintele rus Vladimir Putin, vechiul său dușman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău