Volodimir Zelenski: Lucrăm foarte activ la pregătirea Summitului pentru pace din Elveția. O astfel de pace și adevărata restabilire a liniștii, posibile doar dacă majoritatea mondială obligă Rusia la pace

  • 07 Mai 09:50
Volodimir Zelenski: Lucrăm foarte activ la pregătirea Summitului pentru pace din Elveția. O astfel de pace și adevărata restabilire a liniștii, posibile doar dacă majoritatea mondială obligă Rusia la pace

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că lucrează foarte activ la pregătirea summitului inaugural, Summitul pentru pace din Elveția, el precizând că este important ca cât mai multe state posibil, cât mai mulți actori posibil care sunt interesați de aplicarea deplină a Cartei ONU și a dreptului internațional, să își demonstreze poziția de lider în cadrul summitului. Zelenski mai spune că o astfel de pace și adevărata restabilire a liniștii în relațiile internaționale sunt posibile doar dacă majoritatea mondială se alătură la instaurarea păcii și obligă Rusia la pace, o obligă să adere la regulile de bază ale coexistenței normale a națiunilor, transmite News.ro.

”Acum lucrăm foarte activ la pregătirea summitului inaugural, Summitul pentru pace din Elveția. Este important ca cât mai multe state posibil, cât mai mulți actori posibil care sunt interesați de aplicarea deplină a Cartei ONU și a dreptului internațional, să își demonstreze poziția de lider în cadrul summitului.  Astăzi, am vorbit cu președinții Lituaniei și Poloniei, Gitanas Nausėda și Andrzej Duda, și cu prim-miniștrii Estoniei și Canadei, Kaja Kallas și Justin Trudeau. I-am invitat personal la summit. Le-am mulțumit pentru că ne-au sprijinit activitatea în favoarea unei păci juste - pentru că au sprijinit Formula de pace”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Facebook.

El precizează că ”o astfel de pace și adevărata restabilire a liniștii în relațiile internaționale sunt posibile doar dacă majoritatea mondială se alătură la instaurarea păcii și obligă Rusia la pace, o obligă să adere la regulile de bază ale coexistenței normale a națiunilor”.

”Sunt recunoscător tuturor partenerilor care ne ajută să punem în aplicare această sarcină. Sunt recunoscător fiecărui lider care comunică cu ceilalți pentru a se asigura că și ei participă la summit și își spun părerea. Lumea de astăzi este o lume a majorității, o lume în care nimeni nu are sau nu ar trebui să aibă privilegiul de a impune ceva altor națiuni. Mai ales prin violență. Toată lumea este la fel de importantă și fiecare națiune merită în mod egal respect. Despre asta este vorba în Formula noastră de pace, este benefică pentru fiecare națiune, iar Summitul pentru pace este o oportunitate de a arăta nu doar în cuvinte, ci și în realitate cine susține cu adevărat egalitatea în lume”, mai transmite liderul ucrainean. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău