Volodimir Zelenski le cere aliaților reuniți la Ramstein mai multe arme pentru a respinge atacurile Federației Ruse

  • 06 Septembrie 16:05
Volodimir Zelenski le cere aliaților reuniți la Ramstein mai multe arme pentru a respinge atacurile Federației Ruse

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut astăzi, 6 septembrie, de la aliații Ucrainei reuniți în Germania, „mai multe arme pentru a respinge forțele ruse de pe teritoriul ucrainean, și, în special din regiunea Donețk”, în est, informează AFP, citată de Agerpres.

Lumea dispune de suficiente sisteme de apărare aeriană pentru a garanta că teroarea rusă nu va avea rezultat și eu vă îndemn să fiți mai activi în această muncă alături de noi asupra apărării aeriene”, a declarat liderul ucrainean în timpul reuniunii de la baza americană Ramstein, în vestul Germaniei, cerând de asemenea ca Ucraina să fie autorizată să folosească arme cu rază de acțiune lungă „nu doar pe teritoriul ocupat de la Ucraina, ci și pe teritoriul rus”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit astăzi, 6 septembrie, la reuniunea aliaților internaționali ai Ucrainei care se desfășoară în Germania, pentru a mobiliza sprijinul acestor aliați.

Liderul ucrainean va avea de asemenea o întrevedere în tet-a-tet cu cancelarul federal german Olaf Scholz, după această reuniune.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai anunțat că, după reuniunea din Germania, se va deplasa în Italia pentru un forum economic și „negocieri” cu șefa guvernului italian, Giorgia Meloni.

Într-un mesaj ce evocă deplasarea sa în Germania, el a adăugat că, după aceasta, va fi Italia.

Forumul economic internațional de la Ambrosetti, întrevederi cu reprezentanți ai unor companii italiene. Negocieri cu șefa guvernului italian Giorgia Meloni”, a scris el pe Telegram.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău